خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری حاکمیت شرکتی و ترکیب آن با مالکیت با فرمت docx در قالب 22 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

تعریفهای گسترده‌ تر حاکمیت شرکتی بر سطح  پاسخگویی وسیعتری نسبت به سهامداران و  دیگر ذینفعان تاکید دارند. این تعریفها نشان می‌دهند که شرکتها در برابر کل جامعه، نسلهای آینده و منابع طبیعی (محیط‌زیست) مسئولیت دارند. در این دیدگاه، سیستم حاکمیت شرکتی موانع و اهرمهای تعادل درون‌سازمانی و برون‌سازمانی برای شرکتهاست که تضمین می‌کند آنها مسئولیت خود را نسبت به تمام ذینفعان انجام می‌دهند و در تمام زمینه‌های فعالیت تجاری، به صورت مسئولا‌نه عمل می‌کنند؛ همچنین، استدلا‌ل منطقی در این دیدگاه آن است که منافع سهامداران را فقط می‌توان با درنظر گرفتن منافع ذینفعان برآورده کرد.

 

 


بیان چند تعریف از حاکمیت شرکتی از میان صدها تعریف مطرح شده خالی از فایده نیست و می‌تواند برای  ارائه تعریفی جامع و کامل از حاکمیت شرکتی  به کار آید. این تعریفها  از نگاهی محدود  و در عین حال توصیف کننده نقش اساسی حاکمیت شرکتی آغاز می‌شود (کادبری، 1992، 220) ، در میانه بر یک دیدگاه انحصاراً مالی که به موضوع روابط سهامداران و مدیریت (پارکینسون، 1994، 39) .  تاکید می کند، می رسد و سرانجام به تعریفی گسترده‌تر خاتمه می‌یابد که پاسخگویی شرکتی را در برابر ذینفعان و جامعه دربرمی‌گیرد (تریگر، 1984، 158) :

 

 


حاکمیت شرکتی، مجموعه روابطی بین سهامداران، مدیران و حسابرسان شرکت است که متضمن برقراری نظام کنترلی به منظور رعایت حقوق سهامداران جزء و اجرای درست مصوبات مجمع و جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی می باشد. این قانون برمبنای نظام پاسخگویی و مسئولیت اجتماعی استوار بوده و شامل مجموعه ای از وظایف و مسئولیت هایی است که باید توسط ارکان شرکت صورت گیرد تا موجب پاسخگویی و شفافیت گردد (جلالی، 1387، 3). 

 

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

تئوری ساختار مالكیت

تعاریف حاكمیت شركتی

تئوری نمایندگی

مالكیت نهادی

تركیب مالكیت و حاكمیت شركتی  

تركیب مالكیت و سهامداران عمده

فرضیه نظارت كارآ

فرضیه همسویی استراتژیك

تأثیر سهامداران عمده مالی بر هزینه های نمایندگی

 رابطه ساختار مالكیت با كارایی بازار سرمایه

 رابطه تركیب مالكیت با نقدشوندگی بازار

سهامداران نهادی و عمده به عنوان ناظر

تاثیر تمركز مالكیت بر قیمت سهام

ساختار مالکیت و ارزش گذاری اقلام تعهدی اختیاری

تضاد منافع بین سهامداران ومدیریت

 اعمال کنترل مطلق از سوی سهامداران عمده

منحصر شدن اتخاذ تصمیمات از سوی مدیران

تضییع شدن حقوق سهامداران

منابع